· 

[TC369] Bor - La Fou - Cogulera

 

Senzilla ruta circular a peu des del nucli de Bor, a la Baixa Cerdanya lleidatana, que ens descobreix l'indret de La Fou i la Serra de Cogulera, a tocar de la Vall de l'Ingla i just a sota del Mirador de Cap del Ras.

 

Ruta de senderisme TC369 - Bor - La Fou - Cogulera - Vistes
Ruta de senderisme TC369 - Bor

 

Recorregut fonamentalment boscà, ens permet tenir bones vistes panoràmiques de la Batllia i la resta del municipi de Bellver de Cerdanya, amb Bor, Baltarga, Riu de Cerdanya i, en més primer terme, Riu de Santa Maria. A la tardor, segur que podrem trobar més d'un bolet despistat pel camí.

 

Ben al principi de l'itinerari, podrem aprofitar per a visitar l'església parroquial de Sant Marcel, declarada bé cultural d'interès local.  Es tracta d'una construcció d'una sola nau amb volta de canó rebaixada i creuer amb volta de canó.  A l'absis s'observa una obertura central.  L'edifici està fet amb pedra i maçoneria i cobert a dues aigües amb llosa.  El presbiteri mostra pintures al fresc realitzades pel pintor Manuel Capdevila.  La portada, situada als peus de l'església, és d'arc de mig punt dovellat, de pedra, i la clau està ornamentada amb la Creu de Malta.  Presenta ferros i forrellat de ziga-zaga.

 


Perfil de la ruta circular de senderisme (a peu) - TC369 - Bor

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

6.5 km.

230 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Bor

La Fou

Serra de CoguleraOn MENJAR a BOR/BELLVER

On DORMIR a BOR/BELLVERAltres rutes relacionades:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens