· 

[TC363] Bolquera - Font-Romeu - Èguet


Completa i variada ruta circular per a bicicleta tot terreny o elèctrica pel bell mig de l'Alta Cerdanya. Segueix diversos itineraris de la zona, enllaçant les localitats de Bolquera, Font-Romeu i Èguet. 

 

La proposta consta de diversos trams que permeten planificar més o menys temps de ruta. Així, el recorregut alterna un primer tram més a l'interior de boscos amb d'altres més oberts i què ens presenten vistes més àmplies sobre la plana cerdana.  També creuarem els nuclis mencionats, força pintorescs, especialment a la primavera.

 

Segons el moment del dia, és possible que veiem passar el Tren Groc, més o menys a prop.

   

ruta e-bike mtb voltants de Bolquera TC363
 ruta e-bike mtb voltants de Bolquera TC363 - corriol

 

 

Èguet és un municipi situat al sud-oest del departament dels Pirineus Orientals, a la regió d'Occitània de la República Francesa. Històricament i cultural, la població es troba a l'Alta Cerdanya , una plana alta a una altitud mitjana de 1.200  m sobre el nivell del mar, que s'estén d'est a oest al llarg d'uns quaranta quilòmetres entre Mont-Lluís i la Guingueta d'Ix.

 

La localitat, amb un clima de muntanya, és drenada pel Recs de les Canaletes i de l'Estahuja, a més d'un altre curs d'aigua. Inclòs dins el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, el municipi compta amb un patrimoni natural remarcable format per tres espais naturals d'interès ecològic.

 

Èguet és un nucli rural amb més de 400 habitants l'any 2020, després d'haver experimentat un fort augment de població des de finals del segle XX.  Els seus dos elements arquitectònics més destacables són la "Torre dels Moros"i l'església parroquial de Saint- Étienne.

 


Perfil de la ruta e-bike mtbals voltants de Bolquera TC363

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

25.9 km.

480 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Bolquera

Font-Romeu

Èguet


El temps a BolqueraAltres rutes relacionades: