· 

[TC375] Salt del Molí - Coborriu de la Llosa

 

Senzilla caminada circular a la vora del riu de la Llosa, a la Baixa Cerdanya lleidatana, que ens permet descobrir el Molí del Salt i el llogarret de Coborriu.

Aquesta ruta permet fer una passejada molt agradable seguint el riu de la Llosa fins arribar al Molí del Salt, un lloc màgic que amaga una simpàtica llegenda. El riu de la Llosa té el seu origen a diferents zones lacustres d'origen glacial. 

 

L'antic molí que feia servir la força hidràulica està situat a dalt del salt d'aigua.

 

En el camí també podem veure cabanes de pastor i tarteres de grans blocs de granit que semblen baixar com rius de pedra. La llegenda diu que han estat fetes por uns follets anomenats "Minairons".  Aquesta diu que les fades o dames d'aigua viuen en un poblat secret amagat després del Salt de Aigua i les nits de lluna plena surten a netejar la seva bugada. Si un humà pot robar-les un llençol tindrà una vida plena de fortuna però si la dama d'aigua ho descobreix se l'endurà amb ella per sempre.

 

El tram d'anada és fonamentalment ombrívol i a la vora del riu; el de tornada és més obert i magnífiques vistes de Viliella, amb l'última tram (des de Coborriu), seguint la carretera secundària asfaltada.

 

TC375 - Salt del Molí - senderisme
TC375 - Molí del Salt - senderisme


Perfil de la ruta del salt del molí de la Llosa - senderisme -TC375

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

8.2 km.

210 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya lleidatana

Salt del Molí de la Llosa
Coborriu de la Llosa
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens