· 

[TC380] Angostrina - Cereja - Miradors de Llívia

 

Variada ruta circular a peu entre els municipis d'Angostrina, Llívia i Targasona, a banda i banda de la frontera administrativa de l'Alta Cerdanya.

 

Podrem deixar el vehicle a l'estacionament de davant de l'església nova de Sant Andreu d'Angostrina.

 

Ens dirigirem per la carretera en direcció Vilanova i seguirem el primer trencant a l'esquerra; el deixarem de seguida i agafarem un corriol a la dreta que ens portar a un pont molt bucòlic que creua la riera d'Angostrina.  Continuarem per un altre corriol amb marges de pedra que ens durà en direcció al camí de Cereja; a pocs metres agafarem un encreuament a mà esquerra. Seguirem el camí fins arribar a Cereja, la qual vorejarem per l'esquerra amunt, a on trobarem un camí que s'enfila a mà esquerra al Tudó.  vistes de tota la Cerdanya.

 

La següent part del recorregut enllaça tres miradors, dos d'ells sobre Llívia mateix.

 

Més endavant, després de creuar la riera, passarem a tocar de l'anomenat "caos de Targasona" i ens enfilarem a un turó, a sobre mateix d'Angostrina. D'allà baixarem seguint PR verd i vermell que arriba a Angostrina per la banda de la filatura.

  

TC380 - Miradors de Llívia
Targasona - Riera

 

El caos és el resultat de l'alteració del granit en un clima humit i calent.  Per tant, no té cap relació amb les edats de gel, ni tampoc representa el clima actual de la Cerdanya!

 

Va ser durant el Terciari, poc després de la formació dels Pirineus, que aquests van estar exposats a un clima tropical.... Els caos donen testimoni, arreu on hi ha granit, de l'erosió dels Pirineus fa 30 milions d'anys, moment en què havien pràcticament desaparegut, tot i que van resorgir posteriorment durant els últims 10 milions d'anys.

 

Els caos són omnipresents en aquest paisatge pla on hi ha granit (des del pla de Campcardós fins a Bolquera, passant per Dorres, Targasona, Èguet i Font-romeu).

 

Els blocs de granit estan apilats entre sí, prova que no han estat transportats.  Per tant, no s'han de confondre amb dipòsits glacials!  La sorra prové de la descomposició del granit.  Conté quars (gris translúcid), mica (negre brillant) i feldespat (blanc opac, sovint brut).  És el que s'anomena arena granítica.

 


Perfil de la ruta circular de senderisme a peu  TC380 - Angostrina - miradors de Llívia

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets: 

 

 

 

9.9 km.

290 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Angostrina

Cereja

Miradors de Llívia

Caos de Targasona
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens