· 

[TC376] La Llaguna - Sautó

 

Entretinguda ruta circular a peu pel Pla de l'Ours, al Conflent, entre els municipis de La Llaguna i Sautó, tots dos fronterers amb l'Alta Cerdanya.

 

Durant el recorregut gaudirem de les extenses vistes sobre l'Alta Cerdanya, així com de la localitat de Montlluís, amb la seva magnífica ciutadella, el circ de Cambre d'Ase i el Pont de Giscard, pel qual hi circula el Tren Groc. L'itinerari ens permetrà visitar els nuclis de la Llaguna i Sautó.

 

Partirem de La Llaguna, localitat que deixarem fent servir un curt túnel per sota de la carretera, i des d'on comença el tram més boscà del recorregut, en direcció a Les Cortals. Ens anirem enlairant progressivament per sobre- de Sautó, a on arribarem havent fet ja més de mitja excursió.

 

Un cop visitat el poble de Sautó, a la plaça amb la Mairie (Ajuntament) trobarem una placa groga amb la indicació de la ruta – Ruta PR 11,  corresponent al llibre de rutes Randonnés en Pyrénées Orientales que es pot trobar en algunes oficines d’informació. 

 

Pugem pel carrer de Baix, girem a l’esquerre (seguint les marques grogues que ens acompanyaran al llarg de la ruta) per un pujador, i fem una altre cop a l’esquerre per unes petites escales; anem pujant per una espècie de carrer empedrat. El camí es converteix en un d’asfaltat, passem pel carrer de Dalt, que surt del poble, i dóna a una placeta.

 

Continuem per una pista d’herba, que està davant nostre, i que es converteix en un camí empedrat que anirem seguint tot gaudint del paisatge; entre d’altres podem veure el Cambra d’Ase, el Pic del l'Home Mort, el Puig Rodon, El Pic Gallinàs..... . Quan aquest camí comença a planejar a la dreta veurem unes creus en una pedra i també veurem la ciutadella de Montlluís.

 

Seguim el camí, arribant a una petita pista asfaltada i també uns indicadors “La Llagonne 2 Km”, que agafarem cap a la dreta tot fent baixada. Continuarem fins que arribarem a una corba a l’esquerre, a on hi trobem una casa de color groguent, amb el nom del carrer Route du Pla de L’Ours, i el senyal de color groc en una pedra indicant a la dreta. Seguidament de la casa hi ha un petit estany artificial que es feia servir per generar l’electricitat per abastir al tren groc; l’aigua provenia de les Bulloses. Al final d’aquest estany, ara sec, hi trobem un camí a la dreta, amb les senyals de BTT que també ens guiaran durant el recorregut. Anem seguint aquest camí fins que arribarem, de nou, a La Llaguna.

  

Nota important: entre les fites 6 i 8, l'itinerari circula pels límits del proper camp de tir. Considereu les indicacions als respecte.

 

Ruta de senderisme a peu circular del Pla de l'Ours - TC319 - Circ de Cambre d'Ase
Ruta de senderisme a peu circular del Pla de l'Ours - Sautó - Pont de Giscard TC319


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular TC376 de La Llaguna

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

11 km.

390 m.

Moderada

Conflent

La Llaguna

Sautó


Temps a La LlagunaRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens