· 

[TC247] Vall d'Eina

 

Fàcil recorregut circular a peu que ens descobreix l'entrada a la Vall d'Eina i la localitat del mateix nom, a l'Alta CerdanyaDurant la primavera, l'esclat de les flors fa que els paisatges s'omplin de colors i fragàncies.

 

Podem deixar el vehicle a l'estacionament fora del poble, des d'on comencem a caminar tot seguint els indicadors tant de la Reserva Natural de la Vall com de l'anomenat Sender d'Interpretació. En el punt on es bifurquen, seguirem el que va recte i que ens dirigeix cap al Prat del Siscardó. Aquest itinerari te l'avantatge que va sempre seguint el riu i estalvia l'ascens fins a la pista.

 

Travessem el riu per un parell de ponts i passem a la riba de llevant. En tornar a la de ponent reculem fins a trobar l'inici del camí de pujada a la Vall. Seguim aquest camí fins al punt on aquest camí travessa la canal que va cap a Llo. 

 

A baix de tot creuem el riu per un pont i un petit rec pel damunt d'unes pedres; a sobre mateix tenim la canal. Hi pugem per un petit corriol i ja la seguirem una bona estona. Quan aquesta entra al bosc, el camí comença a eixamplar-se fins que arribem a una porta metàl·lica i continuem per un prat fins que arribem a l'estació d'esquí d'Eina.

 

En aquest punt hi ha dues alternatives:  seguir el GR que ve de Planés, i que baixa directe cap a Eina, o, com en el nostre ca,s dirigir-nos cap a la zona urbanitzada i seguir el que els rètols anomenen camí de retorn a la vila.

 

Anem seguint i buscant els escassos senyals grocs que marquen el camí que es combinen amb senyals de ruta ciclista de color negre. Una pista de molt bon transitar coberta d'herba ens va baixant cap al poble. Un cop dintre el travessem pel davant de l'església i pel Carrer de Missa baixem fins la carretera que ens durà fins el punt de partida.

 


TC247 Senderisme Vall d'Eina - Pont sobre el riu
TC247 Senderisme Vall d'Eina - Canal


TC247 perfil ruta senderisme Vall d'Eina

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

7 km.

260 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Eina


Descarga
TC247-Vall-dEina.gpx
Documento XML 21.2 KBRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens