· 

[TC212] Refugi i Estany de Malniu - Estany de Mal - Refugi de la Feixa

 

Proposta de "redescobriment" de la zona de l'estany de Malniu i voltants, en una ruta circular a peu d'uns 10 quilòmetres sense gaire desnivell.

 

Possiblement el petit tram que enllaça el refugi de Malniu amb l'estany del mateix nom és un dels més transitats de tota la Cerdanya donat el seu innegable encant en tot el recorregut. La ruta proposada pretén aprofitar tot l'encant de la contrada, i comença resseguint aquest tram des del refugi fins a l'estany de Malniu, per a després rodejar-lo en sentit horari.

 

A continuació ens aproparem a un estany actualment sec (Fener de l'Ós) abans d'arribar-nos a l'estany Mal, que també voltarem en sentit horari. D'allà seguirem el camí, una més perdedor, fins al refugi de la Feixa i tornarem al punt de sortida seguint primer la pista forestal i després el GR.

 

En els dos refugis trobarem fonts i possibilitat de fer un mos.

 

Nota 1: El perfil mostra alguns "salts" anormals, probablement generats degut a la proximitat de la ruta als estanys. La ruta no té cap pendent o rampa d'aquesta mena.

Nota 2:  En certes èpoques de l'any, la zona més propera a l'estany de Mal i La Feixa pot tenir l'accés restringit per afavorir la cria del gall fer.  Respectem-ho.

 

Estany de Malniu TC212 senderisme
Refugi de la Feixa TC212 senderisme


TC212 - Perfil ruta Feixa -Malniu - Mal

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

  

9.9 km.

250 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Refugi de Malniu

Refugi de La Feixa

Estany de Malniu

Estany de Mal
Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens