· 

[TC238] Refugi del Pradell - Estanys de Setut - Estany de l'Orri

 

Entretinguda ruta circular de descoberta dels estanys de Setut i de l'Orri partint del refugi del Pradell, a la Baixa Cerdanya lleidatana.  Podrem gaudir de la tranquil.litat que envolta aquests llacs i dels boscos d'alçada que anirem travessant, així com de les vistes del Cadí, a l'altra banda de la comarca.

 

Començarem la caminada al refugi del Pradell, a on s’hi arriba per la pista que va de Cap de Rec a les Pollineres i els Llacs de la Pera, i a on hi ha un petit espai per a estacionament. Encetem la pujada seguint l’indicador i els senyals grocs amb el número 19, en direcció a la Tossa Plana de Lles. Passem primer un tram de bosc alpí, fins arribar al pla de les Someres, on ens hem anant desviant a l’esquerre direcció als estanys de Setut. Arribats a l’altura de la Bassota, passem per sobre per pujar fins a l’estany de Setut, a on podrem admirar les parets del port del mateix nom emmirallades en les seves aigües cristal·lines.

 

Comencem la baixada seguint al costat del torrent de desguàs, fins a la Bassota, la voregem i anem a trobar el camí vers el pla de les Someres. El travessem per la part superior, fins que comencem a baixar cap al Clot de l’Orri, per un tram de camí poc definit i que es va difuminant.  A baix, al Clot, trobem ja un camí fresat que ens permet arribar fins a l’estany de l’Orri.  Passem l’estany i seguint l’itinerari 21, arribem a la pista de Cap de Rec a les Pollineres.  La seguim un tram fins que ens desviem a l’esquerre, tot seguint les marques del recorregut de raquetes de neu, per enllaçar amb el GR-11.10 i l'itinerari 18, que ens permetrà arribar ràpidament al refugi del Pradell.

 

TC238 - Estany de l'Orri
TC238 - Refugi del Pradell


Perfil ruta senderisme TC231 - Tossa Plana de Lles

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

  

9.5 km.

540 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Pla de les Someres

Estany de l'Orri

Estanys de Setut

Refugi del Pradell


Descarga
TC238.gpx
Documento XML 25.4 KB

Temps a Lles de CerdanyaRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens