· 

XXV Fira de Primavera de Puigcerdà

Fira del cavall de Puigcerdà 2022

 

L'últim dissabte del mes d'abril torna una nova edició, la vint-i-cinquena ja, de la coneguda Fira de Primavera de Puigcerdà.  Tindrà lloc al Recinte Firal de la ciutat, afegint un esmorzar popular al tradicional concurs morfològic de cavalls, que enguany arriba ja a la seva setena edició.

 

Aquest esdeveniment és organitzat per l’Ajuntament de Puigcerdà amb el suport del Consell Comarcal de la Cerdanya, l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, la Diputació de Girona, el Departament d’Agricultura i la seva oficina comarcal, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, i altres entitats, ajuntaments, i particulars de la Cerdanya.

 

La Fira de Primavera de Puigcerdà és una de les més important d’Europa, a on s’hi pot trobar un bon nombre d'exemplars de la raça autòctona del Pirineu. 

 

Aquest esdeveniment, que alguns daten ja al segle XIII, és un de les més importants en el món eqüestre a Catalunya. La Fira de Puigcerdà i el Concurs de Cavall Pirinenc Català (CPC), denomenat Hispà-Bretó amb anterioritat, és una de les més rellevants del Pirineu a on en mostren més d'un miler d'animals i s'ofereix una àmplia gamma dels millors productes del sector.

 


Programació

Dissabte 29 d'abril 2023

  • 10.00 [Recinte firal] Esmorzar Popular
  • 11.30-14:00 [Recinte firal] VII Concurs Morfològic de Cavalls 2023.
    • Sobranyes (femelles nascudes durant l’any 2022).
    • Sobranys (mascles nascuts durant l’any 2022).
  • 11.30 -14:00 [Recinte firal] Exposició de bestiar.
Fira de Primavera de Puigcerdà - Sobranyes
Fira de Primavera de Puigcerdà - eugues