· 

[TC201] Músser - Aransa - Lles de Cerdanya

 

Completa ruta circular a peu per la vessant nord de la Baixa Cerdanya lleidatana, que enllaça els nuclis de Músser, Aransa i Lles de Cerdanya.  

 

El poble de Músser està documentat des del segle X (anomenat "Munciar"), tot i que sembla haver estat habitat des del neolític. Els carrers del nucli antic i la plaça Major són de gran interès perquè conserven plenament l'estructura medieval. Hi ha cases antigues amb arcades de pedra, balconades de fusta, portals adovellats... Un conjunt encisador que s'ha preservat pel seu aïllament relatiu. Com a curiositat cal dir que fins ben entrat el segle XX va ser l'únic municipi cerdà on es conreava la vinya.

 

Segons la tradició, Músser va tenir un castell, el qual diuen va manar construir el cabdill musulmà Musa II, i el poble va créixer al seu redós. Es diu d'aquest cabdill que tenia una filla molt bella anomenada Oria Ben Musa que, havent mort molt jove, fou enterrada a l'indret anomenat prat d'Ambell.

 

Un cop a Lles, podem dedicar uns instants a admirar l'església de Sant Pere de Lles, documentada des del segle X,  que té origen romànic però ha estat molt modificada en època posterior. Té una sola nau i un sòlid campanar de planta quadrada coronat amb teulat piramidal. El portal és adovellat.

 

TC201 - Senderisme - Excursió - Lles de Cerdanya
TC201 - Senderisme - Excursió - Músser


Perfil ruta senderisme Lles - Músser - Aransa TC201

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

14.3 km.

550 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Lles de Cerdanya

Aransa

Músser


Descarga
TC201-Senderisme-Lles-Aransa-Musser.gpx
Documento XML 33.4 KB

Temps a Lles de Cerdanya

On MENJAR a LLES de CERDANYA

On DORMIR a LLES de CERDANYARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens