· 

[TC135] Targasona - Pic dels Moros

 

Entretinguda passejada circular que ens enlaira fins l'anomenat "Pic dels Moros" (2137m.) des de la localitat de Targasona, a l'Alta Cerdanya.

 

Proposem iniciar el nostre itinerari una mica més amunt del nucli urbà de Targasona, a tocar pràcticament de la torre d'energia solar THEMIS, la qual anirem veient a mesura que ens enlairem a tocar del rierol que ens acompanyarà aquest primer tram.  Es tracta d'una instal·lació d’investigació, a més d’una central d’energia fotovoltaica i una planta d’energia solar tèrmica.  El 1983, la planta tenia una potència de 2 MW, basant-se en una sèrie de 201 miralls que escalfaven un receptor de cavitat (una cavitat revestida de tubs de refrigerant) a la part superior d’una torre de 100 m. Allà, el refrigerant (sals foses) portava l’energia tèrmica a un generador de vapor, alimentant així una turbina elèctrica. 

 

A sobre ja del rierol tindrem esplèndides vistes d'aquesta banda de la Cerdanya que es completaran amb les del Carlit un cop arribem al cim del Pic dels Moros. Allà tindrem una panoràmica de 360º.  Sota el cim, mirant cap a la plana, podrem observar l'àrea de llançament de parapentes.

 

La baixada la farem per la banda contrària, gaudint dels prats a mig camí de Font-Romeu i Èguet. 

 

Ruta de senderisme a peu circular - Forn Solar
Ruta de senderisme a peu circular -Vistes de Targasona


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular del Pic dels Moros

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

8.6 km.

500 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Forn Solar de Targasona

Pic dels Moros


Descarga
TC135-PicDelsMoros.gpx
Documento XML 71.4 KB

Temps a Targasona


On MENJAR a TARGASONA

On DORMIR a TARGASONARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens