· 

[TC205] Pollineres - Perafita - Monturull

 

Completa ruta a peu, majoritàriament circular, per la vessant nord de la Baixa Cerdanya lleidatana, a tocar mateix d'Andorra, que enllaça el refugi de Pollineres amb els estanys de la Pera i els pics de Perafita i Monturull.  

 

La ruta s'inicia al refugi de Pollineres, a la pista que uneix les estacions d'Aransa i Lles de Cerdanya, només accessible d'abril a octubre aproximadament.  Seguirem el camí que duu a l'estany petit de la Pera i arribarem a tocar del refugi dels estanys. Comencem el tram de pujada fins a arribar al coll de Sant Vicenç que fa frontera amb Andorra. Des del coll pugem al cim de Perafita on ja s'esbrina el Monturull. 

 

Un cop a dalt del Perafita, baixem pel coll de Claró (o de Claror) i ens enfilem al Monturull. En algun tram grimparem una mica però sense cap dificultat o perill, ni tram aeri.   Arribem al cim, des d'on gaudirem de les vistes espectaculars del Cadí.

 

Per tornar, anem pel coll del Monturull i baixem cap a la Bassa de la Claror.  Seguim baixant i arribem a l'estany gran de la Pera, a on els més agosarats poden provar de fer un bany... a l'estiu.  Desfem el tram inicial de l'excursió per a concloure la ruta.

 

 

TC205 - Estanys de la Pera
TC205 - Pic de Perafita


Perfil ruta senderisme Pollineres - Perafita - Monturull

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

10.5 km.

820 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Refugi de Pollineres

Estanys de la Pera

Pic de Perafita

Pic de Monturull


Descarga
TC205-Pollineres-Perafita-Monturull.gpx
Documento XML 277.4 KB

Temps a Lles de Cerdanya

On MENJAR a ARANSA/LLES de CERDANYA

On DORMIR a ARANSA/LLES de CERDANYARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens