· 

[TC211] Prats de Gavarret - Roca Foradada

 

Bonica excursió circular a peu al peu del massís del Cadí per la banda de la Baixa Cerdanya lleidatana, que ens descobreix els racons amagats dels Prats de Gavarret i la Roca Foradada.

 

Proposem deixar el vehicle en la zona anomenada L'Artic, a la qual s'accedeix des de Bellver de Cerdanya, Talló i la Vall de l'Ingla. Quan arribem al final de la Vall, a on hi ha un monument de ferro que recorda a un piercing, seguim recte. Passarem al costat d'una casa en ruïnes i més amunt arribarem a un turó, coll Baixer.  A partir d'aquest punt, la pista és millor i prou plana.  Reconeixerem la zona d'aparcament per la instal·lació de tanques per al bestiar i un prat ascendent a la nostra esquerra.

 

Deixem el cotxe i continuem pel camí que estàvem seguint, tot creuant una tanca que impedeix el pas de vehicles no autoritzats. En arribar al coll, prenem un camí a l'esquerre que ens portarà de nou a l'interior del bosc. Després, el camí és una mica costerut, al mig del bosc, molt agradable. Poc més endavant arribem als "Prats de Gavarret", una zona a on és fàcil que a l'estiu trobem cavalls i vaques. Creuem els Prats sense perdre alçada i agafem el camí a l'altre costat.

 

Una bona estona més i arribem al camí que puja des de la zona pícnic de l'Agre fins a les Cabana dels Gònecs.  La pista remunta a poc a poc i passa molt a prop de la "Roca Foradada". El sender és estret però molt agradable.  En menys de 30 min, arribem a la cruïlla per on hem passat a l'anada.  Prenem el camí que baixa cap a la dreta i arribarem al cotxe en uns 15 min.

 

Senderisme - A peu - Prats de Gavarret
Senderisme - A peu - Roca Foradada


Perfil de la ruta circular de Roca Foradada

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

7.7 km.

400 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Prats de Gavarret

Roca Foradada

 


Descarga
TC211-PratsDeGavarret-RocaForadada.gpx
Documento XML 19.7 KB

Temps a Bellver de Cerdanya


On MENJAR a BELLVER de CERDANYA

On DORMIR a BELLVER de CERDANYARutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens