· 

[TC060] Massís del Puigmal - Els 4 cims

 

El Puigmal (2.911 m), anomenat també Puigmal d'Er a l'Alta Cerdanya, és la muntanya més alta dels Pirineus Orientals i de la província de Girona, situada a la frontera d'Espanya amb França. 

 

Localitzat entre els termes municipals de Queralbs (Ripollès, Girona) i Er (Alta Cerdanya, Pirineus Orientals) és el més alt dels cims que configuren l'anomenada Gran Olla que envolta la vall de Núria. És un cim ample i arrodonit; la seva ascensió és senzilla si les condicions climàtiques no són molt adverses. En el seu cim es troba una creu de ferro forjat i una placa amb versos de Cinto Verdaguer. 

 

Hi ha diverses rutes per ascendir al Massís del Puigmal. En aquesta ruta seguirem el camí de la part francesa i farem els quatre cims més emblemàtics, en aquest ordre: 

1. PUIGMAL DE LLO (2.767 m) 

2. PUIGMAL DEL SEGRE (2.848m) 

3. PUIGMAL PETIT DEL SEGRE (2.812m) 

4. PUIGMAL O PUIGMAL D’ER (2.910m) 

 

L'accés es realitza per la carretera francesa N-116 de Puigcerdà a Montlluis, desviament cap a Santa Llocalia, continuant fins a l'estació d'esquí d'Err-Puigmal. Passant aquesta,una barrera ens impedeix el pas i tenim un pàrquing (les Planes - 2.220 m) on deixar el vehicle.

 


Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

10.34 km.

1096 m.

Difícil

Alta Cerdanya

Puigmal de Llo

Puigmal del Segre

Puigmal petit del Segre

Puigmal d'Er



Rutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens