· 

[TC347] Pla de la Mata - Roca Gran - El Puig

 

Entretinguda ruta circular de senderisme que ens descobreix els cims de la Roca Gran i El Puig partint del Pla de la Mata, al municipi de Montellà i Martinet, a la Baixa Cerdanya lleidatana.

 

Partint de l'anomenat Pla de la Mata, la primera part fins al Coll de l'Home Mort consisteix a seguir un sender marcat. Només si volem pujar a la Balma de l'Espluga ens desviem pendent amunt fora camí.

Després seguim un tram de la pista que ve del refugi Prat d'Aguiló i ens desviem cap a l'esquerre per una altra pista. Quan aquesta passa a la vessant nord de la Roca Gran, sense camí per bosc obert de bon fer, ens enfilem fins al cim de la Roca Gran. Molt bones vistes a les canals i cims d'aquest sector del Cadí.

 

Baixem ara seguint la cinglera, aprofitant per acostar-nos a un parell de sortints rocosos que fan de mirador. Arribats a un coll (1840m) veiem unes marques vermelles que ens porten fins al cim, sense gaires vistes i de poc interés. A continuació, baixem per l'altre costat del turó (ara ja sense marques ni corriol, però el bosc deixa fer per tot arreu i és agradable) fins anar a buscar l'anomenada Pista del Repetidor.

 

Senderisme - A peu -TC346 - Montellà
Senderisme - A peu - TC346 - Montellà


Perfil de la ruta circular de Montellà al Turó del Batlle - senderisme - TC346

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

  

12.3 km.

820 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Pla de la Mata

Roca Gran

El PuigOn MENJAR a MONTELLÀ i MARTINET

On DORMIR a MONTELLÀ i MARTINETRutes més populars:

Baixa Cerdanya

Alta Cerdanya

Amb nens