· 

[TC183] Sallagosa - Terres vermelles

 

Senzilla ruta circular a peu des de Sallagosa (Alta Cerdanya) que ens descobreix uns singulars esterragalls (anomenats localment com terres vermelles; en anglès, "badlands"). 

 

Les "terres vermelles" de Sallagosa són un sòl compost d'argiles, restes d’esquit, granits i sorres. Aquestes terres estaven configurades per glaceres durant el quaternari. Aquests terrenys fràgils experimenten sovint un fenomen d'erosió i es transformen en sediments. Amb aquests elements, un munió de ceramistes exercien el seu ofici a Sallagosa tot el segle XIX i principis del XX.  Destacant entre ells, Étienne Oliva, primer terrissaire, es va convertir en un famós ceramista.

 

Ruta de senderisme a peu circular de Sallagosa - Terres Vermelles- Foto 1
Ruta de senderisme a peu circular de Sallagosa - Terres Vermelles- Foto 2
Ruta de senderisme a peu circular de Sallagosa - Terres Vermelles- Foto 3

 

Aquesta proposta de senderisme també ens permet visitar tranquil.lament el poble de Sallagosa.  Aquesta localitat es troba  situada entre el pla de la Cerdanya i l'altiplà de la Perxa. El riu Segre travessa aquest indret dinàmic i tranquil alhora. Per una banda, al llarg de l'any hi tenen lloc una bona quantitat de fires i d'altres activitats. D'altra banda, Sallagosa es troba en un indret immillorable per a gaudir de la natura i desconnectar del soroll de la ciutat. La seva situació, a una altitud de 1306 metres, ofereix un clima molt agradable amb quasi 300 dies de sol a l'any, fet que fa que, tant locals com visitants, puguin gaudir del municipi durant tot l'any.

 


Perfil de la ruta de senderisme a peu circular de Sallagosa - Terres Vermelles (excursió)

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

5.1 km.

230 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Sallagosa


Temps a SallagosaAltres rutes de senderisme relacionades: