· 

[TC120] Fonts de Llívia

 

Aquesta senzilla ruta circular té com a protagonistes dues de les fonts de més anomenada a Llívia (Alta Cerdanya): la font del Sofre, d'aigües sulfuroses i la font del Ferro, d'aigües ferruginoses.

 

Fonts de Llívia

Les dues fonts es troben al nord de la vila: la font del Sofre, a la vall d'Estaüja; la font del Ferro, a la confluència del torrent del Tudó amb la riera de les Valls o de Targasona. Totes dues són darrere la carena del puig del Castell i del Tudó. Seguirem les rutes 300 i 320 dels senders de Cerdanya i farem la tornada passant per Cereja. 

 

La font del Sofre té la particularitat, tal com el seu nom indica, de la presència de sofre a les seves aigües. La seva olor característica d'ous podrits ja se sent des de bastants metres abans d'arribar-hi. La font neix d'un bloc de granit que és collat amb unes brides de ferro per preservar-lo d'avingudes del riu. El brollador és un tub de ferro que permet un raig continuat de l'aigua sulfurosa que va a parar directament al torrent. L'entorn és pintoresc i bonic. 

 

La font del Ferro està ubicada a la confluència del torrent del Tudó amb la riera de Targasona. Molt poca aigua raja de la font, però el terreny està tenyit de vermell a causa de l'aigua ferruginosa. L'aigua goteja per un tub que surt d'un petit muret fet amb maons, aquesta cau directament a terra i desaigua al torrent. 


Perfil de la ruta circular de les fonts de Llívia

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

7 km.

230 m.

Fàcil

Alta Cerdanya

Llívia

Cereja
Altres rutes relacionades: