· 

[TC169] Coll de Pal - Tosa d'Alp

 

Clàssica ruta circular per a raquetes de neu a la Baixa Cerdanya, que ens enlaira fins a la Tosa d'Alp des del Coll de Pal. 

 

L'excursió és molt agradable de fer, no es fa llarga, doncs no té un desnivell important per aquesta vessant, i ens permet accedir a un cim que està situat ben bé al mig d'un munt de cims i serres conegudes. Molt recomanable i amb molt bones vistes tot el trajecte. 

 

Sortim de Coll de Pal direcció nord-oest per la mateixa ruta de senderisme per pujar a la Tosa, que coincideix amb al GR-150. Tenim un primer tram de forta pujada i després ja és més suau. 

Arribem fins el Refugi Niu de l'Àliga, on hi ha servei de bar i restaurant, i seguim uns metres més amunt fins a arribar al cim, amb magnifiques vistes del Pedraforca, Moixeró, Cadí i de tota la Cerdanya. 

 

Tornem enrere i, des del refugi, baixem pel costat de la pista del torrent de Set Fonts.  Una mica més avall girem una mica a la dreta passant a l'altre costat del telesquí i anem deixant al torrent direcció est i seguim baixant direcció sud-est fins a trobar la pista de Comabella, que anirem seguint fins al torrent de Coll de Pal. En arribar al telesquí, girem a ma dreta pujant pel torrent fins a Coll de Pal.

Refugi Biu d'Àliga
Vistes des de la Tosa d'Alp


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil de la ruta de raquetes Coll de Pal - Tosa d'Alp

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

8 km.

590 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

Coll de Pal

Tosa d'Alp

Refugi Niu d'Àliga
Altres rutes amb raquetes de neu