· 

[TC166] La Molina - Cap del Ginebrar

Bonica i senzilla excursió que transcorre pels límits del Ripollès amb la Cerdanya, concretament a la zona del Ginebrar, situat al bell mig del Pla d’Anyella, conegut popularment per les seves extenses pastures on durant l’estiu es poden veure innumerables ramats d’ovelles, vaques i cavalls. Des d’aquest cim de quasi dos mil metres, gaudirem d’unes espectaculars vistes dels cims més alts del Pirineu Oriental entre els quals el Puigmal, el Carlit, el Puigpedrós, la Tossa Plana de Lles, etc., i tanmateix bones panoràmiques de la Cerdanya i muntanyes del Ripollès.

Bosc d'avets

 

Temps: 2h - 2h30’

Época aconsellada:  Finals desembre - març

Accés: Estació d’esquí de la Molina, seguir direcció a la Collada de Toses i un cop passat l’aparcament de Roc Blanc, a pocs metres ens desviem cap a Castellar de n’Hug a la dreta. Arribem a l’aparcament del telecadira dels Alabaus, punt de sortida d’aquesta excursió.

 


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Pla de l'Anyella - Ginebrar - El Pedró

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

7 km.

250 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya gironina

El Pedró

Cap del Ginebrar

Pla d'AnyellaITINERARI

 

Deixem el vehicle a l’aparcament dels Alabaus i travessem la carretera.

 

Collada del Pedró (1.828 m).

Identificarem a la dreta del turó que tenim davant nostre un torrent amb un grup de pins a la gropa, anem en aquesta direcció (E). Passats aquests pins i ginebrons seguim la mateixa direcció fins a superar un petit turonet que ens durà fins a una llarga carena sense pràcticament vegetació.

A partir d’ara començarem a gaudir d’unes bones panoràmiques vers els cims més emblemàtics de la Cerdanya a la nostra esquerra, i a la dreta el Pla d’Anyella que s’estén fins a la Creueta. Al final d’aquesta carena veurem un altre petit grup de pins. Anem en aquesta direcció i a pocs metres ja s’entreveu el màstil que identifica el cim. Després d’aproximadament 45 minuts del punt de sortida arribem al

 

Cap del Ginebrar  (1.984 m).

Un cop assolit el cim i per continuar aquest itinerari anem en direcció sud deixant a la nostra esquena el cim. Davant nostre veurem un pluviòmetre situat en un petit turó, aquest serà el nostre proper objectiu. Tenim una llarga baixada abans d’assolir el darrer desnivell de la nostre excursió. Si ens desviem massa a l’esquerra quedarem limitats per un filat pel bestiar. Al fons i com a referència també veurem el coll de la Creueta.

 

Pluviòmetre.

Baixem direcció oest com si volguéssim anar a buscar la carretera que ens duria cap a la Molina. Seguim paral·lels a la carretera a la nostra esquerra (N) i a les 2h de marxa arribarem al punt de sortida d’aquest recorregut.

 

Precaució! Eviteu aquest itinerari amb boira, degut a la seva orografia es fàcil perdre’s.


Rutes populars:

Raquetes - Baixa Cerdanya

Raquetes - Alta Cerdanya

A peu