· 

[TC168] Refugi Pere Carné (La Molina) - Refugi Segremorta

 

Exigent ruta circular amb raquetes de neu a la Baixa Cerdanya gironina, entre els refugis Pere Carné (La Molina) i Segremorta, tot i arribant-nos al pla de la Corda.

 

La proposta ens permet gaudir tant de la sol.litud i el silenci dels boscos colgats de neu, dins dels quals trobarem els rastres dels animalons a la neu i els rierols que sorgeixen arreu, com de les vistes dels cims del Pirineu més proper. Tot i que suggerim començar la ruta al refugi Pere Carné, un altre lloc on deixar el vehicle pot ser el mateix aparcament de les pistes d'esquí de la Molina. 

 

Qualifiquem la ruta de difícil per la seva durada i desnivell acumulat; es pot simplificar notablement poc abans del kilòmetre 7, just quan comença la pujada forta cap al pla de la Corda.

 

La Vall del Segremorta esta situada a uns 1500 metres d’alçada i és una zona de bosc frondós amb diversos rierols que acaben desembocant al riu Alp, afluent del Segre.  El refugi del mateix nom va ser construït el 1945 al costat d’una cabana de pastors pels socis del Club Muntanyenc Barcelonès, entitat a la que pertany, i és un dels refugis més antics de La Molina. Fou creat per allotjar als pioners de l’esqui al nostre país, molt abans que existís l’estació d’esquí de La Molina. Els hiverns amb bona neu es pot arribar esquiant fins a la mateixa porta del refugi.  La Vall del Segremorta, apart del seu evident interès natural també amaga una rica història i té un gran interès cultural. La Vall pren el seu nom de l’antic poble medieval de Segremorta, abandonat al segle XVI, i les seves restes encara són visibles al bosc proper al refugi.

 

 

Raquetes de neu al pla de la Corda
Vistes de la ruta de raquetes fins refugi de Segremorta


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil de la ruta de raquetes de neu La Molina - Anyella

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

 

13.7 km.

940 m.

Difícil

Baixa Cerdanya gironina

La Molina

Refugi Pere Carné

Refugi Segremorta

Pla de la Corda


Descarga
TC168-LaMolina-Segremorta.gpx
Documento XML 169.2 KBRutes populars:

Raquetes - Baixa Cerdanya

Raquetes - Alta Cerdanya

Senderisme