· 

[TC174] Refugi del Coll del Torn (Circuit 14)

 

Travessa amb raquetes, entre el Capcir i el Conflent, des del Coll de la Llosa fins el Refugi del Coll del Torn (circuit 14). Tot i que no té una dificultat tècnica específica, la qualifiquem de moderada donada la seva durada.

 

Per arribar al Coll de la Llossa hem de passar per Puigcerdà i, a la Guingueta d'Ix, seguir en direcció a Montlluís. Allà prendrem el trencant en direcció a Els Angles i poc abans d'arribar al Coll de la Quillana veurem el desviament que, en poc més de 2 Km., ens durà al Coll de la Llossa, a on trobarem una estació d'esquí de fons i el seu aparcament.

 

Circuit de raquetes 14 - Bosc

 

Sortim del mateix aparcament sense arribar a l'edifici principal i agafem un corriol que surt a l'esquerra. Es un corriol que està senyalitzat amb uns senyals de color groc i amb una raquetes ja que és un recorregut específic de raquetes de l'estació (circuit 14). És gratuït. 

 

El primer tram es un bonic corriol entre el bosc que puja i baixa. Fins arribar al coll del Torn el trajecte està totalment senyalitzat. Haurem seguir diversos trams al costat de les pistes de fons, que al principi hi anem paral·lels però més endavant hem d'anar per l'extrem de la pista sense trepitjar la traça. 

 

En un revolt a l'esquerra, en una clariana, hem d'anar amb compte de seguir les marques que giren a la dreta. Es l'únic lloc a on ens podríem despistar. 

 

El paisatge és fantàstic, primer no tenim massa vista ja que el bosc ho impedeix, però en sortir a la pista de fons veiem la magnifica cresta i el massís de Cambre d'Ase a la dreta. Més endavant, l'imponent Canigó des del nord, una perspectiva de la que no estem acostumats a veure des de la Catalunya Sud. 

 

Passarem pel Coll del Comall i el Coll de la Jacinta. Una mica més endavant proposem desviar-nos uns metres de la ruta per a gaudir de les vistes des del mirador de la Quillana. 

 

Seguint de nou pel circuit, assolirem una mica més endavant el Coll del Dormidor, punt màxim de la ruta. A partir d'aquí, baixarem una mica, per la pista, per arribar al Coll del Torn i al refugi que es troba al costat mateix del coll.

 

Indicador inici circuit 14 - Refugi del Coll del Torn
Vistes al Carlit

 

[Si encara volem estendre la sortida, podem continuar cap al Coll de la Creu, pràcticament sempre de baixada, menys una petita ondulació. Ara la vista s'obre a l'esquerra, amb Els Angles i Formigueres i, darrere, l'imponent Carlit. Abaix ens quedaria el poble i el llac de Matamala. 

 

Aquest tram fins el Coll de la Creu, aniria íntegrament per la pista. Ja no trobarem marques grogues però si, de tant en tant, indicadors cap el Coll de la Creu, de color blau, en els que hi figura la distància que ens falta per arribar-hi. Al final la pista baixa d'una manera més notable i poc desprès arribem al Coll de la Creu, on trobem els indicadors del Coll i els de les dues comarques que delimita: el Capcir a la dreta i el Conflent a l'esquerra.]


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil Circuit raquetes 14 Coll del Torn

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

13 km.

210 m.

Moderada

Conflent

Coll de la Llossa

Coll del Torn


Temps a La LlagonaAltres rutes relacionades: