· 

[TC160] Coll de Pam - Estany de la Bullosa

 

Clàssica ruta de raquetes de neu per l'Alta Cerdanya, gairebé circular, que descobreix alguns dels racons i vistes més espectaculars de l'entorn de l'estany de la Bullosa. Gaudirem de quatre estanys més: de la Pradella, del Racó, Llong i Negre, així com del perfil punxagut del Carlit, que presideix l'escena. 

 

Aquesta proposta parteix i acaba del Coll de Pam, fàcilment accessible amb vehicle. Una altra alternativa seria partir del Pla dels Avellans, no sempre accessible a l'hivern.

 

Ruta de raquetes Coll de Pam - Llac de les Bulloses

 

L’estany de la Bullosa és pròpiament un embassament, destinat en el seu origen per a proveir d'electricitat al Tren Groc i per a regular el cabal del riu Tet. En aquesta ruta descobrim el paisatge que hi ha als peus del pic més alt de la Cerdanya francesa, el Carlit, amb 2910 metres d'alçada. El llac de la Bullosa es troba a 2016 metres d'alçada i és un paradís per a moltes espècies de fauna i flora locals.  És una ruta perfecte tant per fer-la a l’hivern com a l'estiu.

 

Raquetes de neu pel bosc coll de pam
Raquetes a l'estany de la Pradella


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil ruta raquetes de neu del Coll de Pam a les Bulloses

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

12.4 km.

350 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Coll de Pam

Llac de la Bullosa

Llac de la Pradella


Temps a Font-RomeuAltres rutes relacionades: