· 

[TC077] Camí de l'aigua de Bolvir

 

Clàssica caminada circular pels voltants de Bolvir, a la solana de la Baixa Cerdanya gironina.

 

Tot i que es pot començar a diversos punts, proposem fer-ho des de l'ermita del Remei. La major part de la ruta ressegueix el "camí de l'aigua" (o canal de rec de Bolvir), el qual anem creuant en diversos punts per sobre de passeres. Si seguim l'itinerari complet, podrem veure, ja a Bolvir, l'església de Santa Cecília i la seva veïna ermita de l'Esperança.

 

Bolvir és un poble de la Baixa Cerdanya, situat a 1145 m. d'altitud i amb 10.6 quilòmetres quadrats d'extensió.  Atenent el relleu geogràfic, el municipi presenta dues parts ben diferenciades: el mateix nucli de Bolvir, força accidentat, i el de Talltorta, ja situat a la plana, a tocar del riu Segre. L'església romànica de Santa Cecília permet gaudir de tota l'essència d'aquest moviment i, alhora, admirar el gòtic del seu retaule del segle XV.

 

Camí de l'aigua de Bolvir - Pont de la sèquia
Camí de l'aigua de Bolvir - Riu
Camí de l'aigua de Bolvir - Pont gelat

Encara que la ruta també es pot fer en bicicleta, en diversos punts no és fàcilment ciclable.Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

5.18 km.

87 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya gironina

Bolvir

Torre del Remei


On MENJAR a BOLVIR

On DORMIR a BOLVIRValoracions:

No es posible ver el contenido de Powr.io debido a tu configuración de cookies actual. Haz clic en la Política de cookies (funcional y marketing) para aceptar la Política de cookies de Powr.io y poder ver el contenido. Puedes encontrar más información al respecto en la Política de privacidad de Powr.io.

Altres rutes relacionades: