· 

[TC130] Vorejant el Segre

 

Ruta circular a peu o en bicicleta per la plana de la Baixa Cerdanya gironina, sense pràcticament cap desnivell, tot vorejant les dues ribes del riu Segre entre Talltorta i la palanca de Sanavastre. Permet descobrir alguns racons singulars, com són:

- El petit nucli de Talltorta i la seva església, Sant Climent.

- Els afluents del Segre: el Rigal i l'Aravó.

- La farga de Talltorta.

- Els molins de Bolvir i de Ger.

- La palanca del Segre.

- El nucli de Soriguerola.

- El pont del Soler.

 

 

Vorejant el Segre

 

L'antiga farga de Talltorta està documentada al segle XVIII, tot i que podria datar del 1670. Les restes del vell edifici han quedat amagades per una residència de nova construcció.

A l'hivern, els meners de ferro de certa alttud estaven coberts de neu, raó per la qual es pensa que el treball de la farga devia ser estacional. Consta que l'any 1704 els vilatans de la contrada van queixar-se a toc de sometent perquè havien d'anar massa lluny a fer llenya per a l'hivern a causa del carboneig per alimentar la farga de Talltorta, que els deixava sense arbres.

 

Advertències:

- En cas de pluges recents pot ser complicat avançar en algun tram degut als rierols i al fang. En tot cas, sempre és possible escollir algun dels camins i carreteres possibles per seguir.

- En determinades èpoques, a primera i última hores del dia, és recomanable portar protecció contra els insectes donada la proximitat a zones humides.


Perfil de la ruta vorejant el Segre

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

  

13.3 km.

40 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

 

Talltorta

Soriguerola

Molí de Bolvir

Molí de Ger




Altres rutes relacionades: