· 

[TC121] Prullans - Ruta dels Miradors

 

Senzilla ruta circular a peu als voltants de Prullans, a la Baixa Cerdanya lleidatana, que ens permet gaudir de la sèrie de miradors naturals que anem trobant en direcció al llogarret d'Ardòvol.

 

Massís del Cadí des de Prullans

Els principals elements turístics de Prullans, afegits a l'atractiu estètic del poble i del paisatge són els següents: 

  • Església romànica de Sant Esteve - S. XI-S. XII. Té un sistema de portes de vidre i d'il·luminació amb moneda per tal que sigui visitable. En destaca el seu campanar i la pica baptismal així com l'Absis. 
  • Museu diocesà de l'Església de Prullans - Petit museu amb objectes de l'església. 
  • Torre dels Barons de Prullans. Seu de la baronia de Prullans, ha estat ocupat per diferents llinatges (Prullans, Descatllar, Cadell, Linyau, Escrivà de Romaní). És actualment de propietat privada, però donat que està unida a l'església es pot veure des de l'exterior. Destaca el gran terrat que dona sobre la plaça Major i la finestra reixada de la presó. 
  • Parets i cabana de pedra seca - Damunt del poble hi ha una gran quantitat de parets de pedra seca que aguanten diferents feixes. En destaquen un seguit de cabanes i d'abrics així com ruscs d'abelles fets dins les parets de pedra seca.

 


Perfil de la ruta circular del coll de Pendís al Moixeró

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

  

8.4 km.

260 m.

Fàcil

Baixa Cerdanya lleidatana

Prullans

Ardòvol




Altres rutes relacionades: