· 

[TC195] Font-Romeu - Èguet (circuits 6 i 8)

 

Senzilla ruta circular de raquetes de neu que enllaça Font-Romeu i Èguet, tot resseguint part dels circuits 6 i 8.

 

El camí ens permetrà gaudir del silenci encisador dels boscos colgats de neu i, alhora, d'esplèndides vistes cap al circ d'Eina i del forn solar en primer terme.  La tornada des d'Èguet es fa seguint una fàcil pista forestal, tot entrant al camp de golf i passant a tocar del Grand Hotel de Font-Romeu.

 

TC195 Raquetes de neu - Forn solar

 

El terme comunal d'Èguet, de 44.700 hectàrees d'extensió, és el més petit de l'Alta Cerdanya i està situat a la zona central de la comarca. El poble d'Èguet està situat a la zona central - sud del terme, a prop del límit amb Estavar i a l'esquerra del Rec d'Èguet. És en els vessants oriental i meridional del turó granític on es troba la Torre d'Èguet, en el cim del qual s'ha obert modernament la urbanització del Coll del Beç. L'església parroquial de Sant Esteve d'Èguet és a l'extrem meridional del poble. El cementiri ja no és al voltant de l'església, ja que va ser portat modernament a una certa distància a ponent del poble, on també hi ha la zona industrial. En el cementiri es troba la capella del Sant Crist d'Èguet. Al nord del poble s'ha creat la urbanització de les Bergeries. En el poble es conserva bona part de les cases tradicionals, de les quals s'han conservat bastants noms: Ca la Xica, Cal Batlle Vell, Ca l'Inglès, abans Cal Jeroni, Cal Jepa, o Cal Cantonyer, Cal Marc, Cal Marc Vell, Cal Messies, Cal Minguet, Cal Mitjaire, Cal Putxó, o Cal Piguillem, Cal Sastre i Cal Silet.

 

TC195 Raquetes de neu -Grand Hotel
TC195 Raquetes de neu - Bosc


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil TC195 Raquetes de neu - Font Romeu - Èguet

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

7 km.

190 m.

Moderada

Alta Cerdanya

Font Romeu

Èguet


Temps a Èguet


On MENJAR a ÈGUET

On DORMIR a ÈGUETAltres rutes relacionades: