· 

[TC402] La Molina - Torrent de Saltèguet - Dolmen de Paborde

 

Entretinguda ruta circular per a raquetes o senderisme des del poble de La Molina fins al Dolmen de Paborde.

 

Resseguint inicialment un tram del Torrent de Saltèguet, més endavant seguirem camins amples, ens endinsarem als boscos de coníferes i gaudirem de la pau i tranquil.litat dels rierols que es desfan en mig de la neu.

 

Ja de tornada, ens desviem uns metres per a visitar el petit dolmen de Paborde, situat en un petit collet elevat, a la confluència de la vall de la Molina i la vall de les Pletasses.  Construït vers el 2000-1800 aC, al final del Calcolític, probablement fou reutilitzat també durant l'Edat de Bronze Mitjà i, més recentment, com a cabana de pastor.  Es tracta d'una cambra simple que conserva dues cúpules rituals i tres incisions esculpits a les lloses.

 

Raquetes de neu TC270 La Molina
Vistes de la ruta de raquetes TC270 - Dolmen de Paborde


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil de la ruta de raquetes de neu La Molina - Dolmen TC402

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets: 

 

 

4.7 km.

150 m.

Moderada

Baixa Cerdanya gironina

La Molina

Torrent de Saltèguet

Dolmen de PabordeRaquetes - Baixa Cerdanya

Raquetes - Alta Cerdanya

Senderisme