· 

[TC200] Riu de Cerdanya - L'Avetosa

 

Excursió a peu per la banda nord de la Serra del Cadí que ens permet descobrir la majestuositat dels arbres monumentals amagats a l'Avetosa de Riu de Cerdanya.  Des de Riu agafarem la pista que mena fins al refugi del Serrat de les Esposes, a on comença la nostra ruta.

 

L'Avetosa de Riu de Cerdanya és possiblement un dels boscos més monumentals de la comarca de la Cerdanya i de tot el Pirineu, amb una varietat d'arbres segons les seves estructures i edats. Suposa un ecosistema molt estable i ric, la qual cosa provoca que els éssers vius que hi habiten facin servir tota la varietat de vegetació que hi viuen.  Així, hi torbarem des d'immensos troncs vius, alts i forts, fins a alguns morts, tombats o en descomposició, essent un recurs important per a fongs i insectes.

 

TC200 - Senderisme - Excursió - Riu de Cerdanya - L'Avetosa - Panoràmica
TC200 - Senderisme - Excursió - Riu de Cerdanya - L'Avetosa - Passeig

 

Aquesta especial Avetosa de Riu de Cerdanya té factors varis que la fan excepcional, un dels quals és la seva varietat forestal tan diversa. Durant l'excursió, podrem observar àmbits molt diferents amb un ventall immens de varietats vegetals. Començarem amb uns boscos de coníferes (avets i pins), mesclats amb arbres caducifolis com els freixes, trèmols i cireres. A més, aquesta avetosa és caracteritza per poder trobar-hi tres elements diferents de l’alta muntanya, segons l’altitud en què siguem, de menys a més: el pi roig (Pinus sylvestris), l’avet (Abis alba) i el pi negre (Pinus uncinata).

 

Aquesta proposta està especialment dedicada als nostres col.laborados a Riu de Cerdanya: la Núria, el Joan i la seva família.


Perfil ruta senderisme Ger Meranges TC199

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

 

 

8 km.

400 m.

Moderada

Baixa Cerdanya lleidatana

Riu de Cerdanya

L'Avetosa

Refugi del Serrat de les Esposes


Descarga
TC200-Senderisme-Avetosa-de-Riu-de-Cerda
Documento XML 22.1 KB

Temps a Riu de Cerdanya

On MENJAR a RIU de CERDANYA

On DORMIR a RIU de CERDANYAAltres rutes relacionades