· 

[TC189] Llac d'en Calvet

 

Proposta de ruta circular amb raquetes de neu, sense cap mena de dificultat, pels paratges de la Jaça d'en Calvet, començant i acabant al llac del mateix nom.

 

Per arribar al Llac d'en Calvet hem de passar per Puigcerdà i, a la Guingueta d'Ix, seguir en direcció a Montlluís. Allà prendrem el trencant en direcció a Els Angles i en arribar al Coll de la Quillana veurem el desviament que, en uns centenars de metres, ens deixa al seu aparcament.

 

TC189 Raquetes de neu - Llac d'en Calvet

 

Aquest es va crear artificialment cap al 1968. Inicialment es tractava d'un aiguamoll, que va ser transformat en gravera. Les grans quantitats de sorra extretes durants 2 o 3 anys van servir per a soterrar les línies telefòniques de la regió. Posteriorment es va omplir el paratge d'aigua.

 

Indicador TC189 Raquetes de neu
Camí TC189 Raquetes de neu

 

Els espais forestals que l'envolten es componen d'arbres de fulla perenne, especialment pins negres (Pinus uncinata). Aquest hàbitat té un interès particular en matèria de biodiversitat (fauna i flora salvatges) i forma part del gran espai Natura 2000 'Capcir-Carlit-Campcardós'. Per aquesta raó, s'ha de preservar i els agents forestals apliquen una gestió adaptada als afores del paratge de la Jaça d'en Calvet: lògica no productiva, regeneració natural, diversificació de les essències, manteniment d'arbres vells, etcètera.

 


[Per a dispositius mòbils, veureu millor aquest mapa en posició horitzontal]

Perfil TC189 Raquetes de neu - Llac d'en Calvet

Distància:

Desnivell:

Dificultat:

Zona:

Indrets:

5 km.

70 m.

Fàcil

Conflent

Llac d'en Calvet

Temps a La LlagunaAltres rutes relacionades: